Flyg till Denpasar Bali

Billiga flyg till Denpasar Bali, de bästa sista minuten-erbjudandena till Denpasar Bali.

Om du funderar på att resa till Denpasar Bali, hittar du de bästa flygerbjudandena med sökmotorn Bravofly. Du hittar dessutom de bästa hotellen i Denpasar Bali.Vi erbjuder också enormt bra erbjudanden till andra städer som Flyg till Aten, Flyg till Istanbul, etc.Passa på att resa billigt med de bästa flygbolagen. Flyg till Denpasar Bali med KLM, till Denpasar Bali med Tiger Airways , etc.Det här är några av flygrutterna du kan välja mellan Denpasar Bali - Bangkok, Denpasar Bali - Singapore, Denpasar Bali - Kuala Lumpur, etc.Res till platserna du drömt om och utnyttja de bästa flygerbjudandena idag!


Flygbiljetter till Denpasar Bali

Flyg till Denpasar Bali

När du tar ett flyg till Denpasar hamnar du i paradisön Balis södra ände. Staden är öns huvudstad och en knutpunkt för turismen på Bali. De senaste årtiondena har staden växt snabbt, både befolkningsmässigt och ekonomiskt. Här erbjuds en omfattande reseupplevelse. Förutom aktiviteter som är klassiska för en solsemester, såsom till exempel dykning, snorkling, surfing och spabehandlingar erbjuds i Denpasar även storslagna historiska och kulturella upplevelser.

Sevärdheter i Denpasar

En vistelse på Bali är inte komplett förrän du har besökt åtminstone ett hinduiskt tempel. För att visa respekt måste såväl kvinnor som män täcka benen under knäna med hjälp av en sarong. Vid vissa tempel finns sådana att hyra, annars är de relativt billiga att köpa och är en bra souvenir att ta med sig hem. Ett statligt tempel som är öppet för alla är Pura Agung Jagatnata. Templet är tillägnat Sanghyang Widi Wasa, "den allsmäktiga", som brukar beskrivas som en solgud. Vid fullmåne och nymåne utförs stora ceremonier här. Pura Maospahit är ett tempel vars historia tros gå tillbaka ända till 1300-talet. Tempelbyggnaden, som i huvudsak är uppbyggd i röd tegelsten, förstördes till stora delar i en jordbävning i början på 1900-talet, men en del ursprungliga delar finns kvar. Däribland de två gigantiska väktarstatyerna på innergården. Den storslagna parken Lapangan Puputan Margarana hyser ett likaså storslaget monument tillägnat det balinesiska folkets självständighetskamp.

Bad och vattensporter

Ön Serengan ligger alldeles intill Denpasar, och är känd för sina sköldpaddor och för sina utmärkta surfingmöjligheter. Stranden i Sanur, öster om staden, är relativt lugn och är populär bland européer, kanske på grund av det stora utbudet av restauranger. Här finns också goda kitesurfmöjligheter. Den kända bad- och surforten Kuta ligger bara en kvarts taxiresa från Denpasars flygplats. Fast taxipris ligger på 50 000 rupier, vilket motsvarar ungefär drygt 30 kronor. Många resenärer har upptäckt det prisvärda i att välja billiga flyg till Denpasar för att sedan ta sig runt till andra delar av Bali.

Ät och drick i Denpasar

Denspasar är en smältdegel av olika matkulturer, ett resultat av en statlig politik som har inneburit att folk från olika delar av Indonesien bosatt sig här. Av den anledningen är Denpasar också en fantastisk plats att upptäcka Indonesiens olika regionala kök. Pröva till exempel bebek betutu, rökt anka, på restaurangen Kak Man (adress: Jl Teuku Umar 135). Ayam Goreng Nyonya Suharti ligger lite avsides (adress: Jl Gatot Subroto 109, Ubung), men den friterade kycklingen enligt ett javanesiskt recept är väl värd mödan att ta sig hit. Vill man göra det något enklare för sig är restaurangerna på översta våningen till de stora varuhusen Ramayana, Matahari och Tiara Dewata förvånansvärt bra. Ett annat tips är att ta en matlagningskurs. För en billig penning får du såväl en minnesvärd upplevelse som värdefulla kokkonster som du kan imponera med när du är hemma igen. Däremot är stadens barliv inget som västerländska besökare brukar imponeras av - då finns det bättre alternativ i Seminyak, Legian och Kuta.

Bra att tänka på när du flyger till Denpasar

Vädret är varmt och fuktigt. Denpasar ligger precis söder om Ekvatorn, och har i stort sett samma temperatur året om: runt 28 grader. Året delas in i den våta och den torra årstiden. Den våta varar ungefär från november till april, medan den torra sträcker sig från maj till oktober. Det officiella språket i Denpasar är indonesiska, medan balinesiska och engelska också är utbrett. Staden går att utforska till fots utan större besvär, men se till att ha en bra karta. Turistinformationen på Jalan Surapati 6 är ett bra ställe att börja på: här får du information om vad som händer i staden.

Kollektivtrafik

Taxi från flygplatsen har fasta priser beroende på vart du vill ta dig. Dessa priser finns uppsatt på listor som finns att finna på flygplatsen. Räkna med att betala motsvarande mellan 50 och 80 kronor om du vill till någon av de populäraste turistorterna söderut. Vill du resa till någon av städerna på Java går det bussar från bussterminalen Ubung. I busspriset ingår färjan mellan Banyuwangi och Gilimanuk, samt mat och mineralvatten.

Lågprisflyg från städer i Denpasar Bali till Denpasar Bali

Lågprisflyg från utanför Sverige till Denpasar Bali