Flyg till Palma Mallorca

Billiga flyg till Palma Mallorca, de bästa sista minuten-erbjudandena till Palma Mallorca.

Om du funderar på att resa till Palma Mallorca, hittar du de bästa flygerbjudandena med sökmotorn Bravofly. Du hittar dessutom de bästa hotellen i Palma Mallorca.Vi erbjuder också enormt bra erbjudanden till andra städer som Flyg till Bologna, Flyg till Oslo, etc.Passa på att resa billigt med de bästa flygbolagen. Flyg till Palma Mallorca med Ryanair, till Palma Mallorca med SAS , etc.Det här är några av flygrutterna du kan välja mellan Palma Mallorca - Göteborg, Palma Mallorca - Stockholm, Palma Mallorca - Berlin, etc.Res till platserna du drömt om och utnyttja de bästa flygerbjudandena idag!


Flygbiljetter till Palma Mallorca

Flyg till Palma Mallorca

Här på Bravofly.se hittar du gott om billiga flyg till Palma Mallorca. Bravofly.se är en marknadsledande koncern inom den europeiska onlineresebranschen. Palma är Mallorcas största stad och huvudstad i den autonoma regionen Balearerna. Staden som ligger vid Palmabukten på öns sydöstra kust grundades av romarna år 123 före Kristus. I över 300 år stod staden under arabisk överhöghet, innan den tillföll Konungariket Aragón efter tre månaders belägring 1229. Förutom flyg till Palma Mallorca, kan du även boka hyrbil, hotell och annat som du kan tänkas ha nytta av under din vistelse.

Sevärdheter i Palma

Förutom riktigt bra shopping erbjuder Palma även kulturhistoriska sevärdheter. Som exempel kan Castell de Bellver nämnas, en praktfull 1300-talsbyggnad omgiven av en ljuvligt doftande skog av pinjeträd. Det är ett av ytterst få runda slott som finns i Europa. Castell de Bellver byggdes ursprungligen som en fästning, men har genom århundradena såväl tjänat som kungligt resident som fängelse. Härifrån har du en strålande utsikt över Palma och den omgivande naturen. Slottet ligger tre kilometer utanför Palma och nås med bil eller panoramabuss. En av ett fåtal byggnader på Mallorca som återstår från tiden då ön var en del av det muslimska väldet är de arabiska baden i gamla stan. En annan ståtlig byggnad du inte lär missa, eftersom den är belägen på strandpromenaden, är den ståtliga 1300-talskatedralen Catedral-Basílica de Santa María de Palma de Mallorca, även kallad La Seu - rätt och slätt.

Mat och dryck

Missa inte lokala specialiteter som pamboli, en sandwich gjord med lokalt bröd, olivolja, tomater och flera olika pålägg, eller Mallorcas egna korv, sobrasada. För de som är lite hungrigare är tumbet ett givet val, en (oftast) vegetarisk rätt gjord på auberginer, potatis, tomater och paprika - allt naturligtvis odlat på ön. Sötsugna bör prova på ensaimada, ett bakverk som har ätits i Palma sedan 1600-talet. Sugen på en cocktail? Baren Abaco i stadsdelen La Lonja är en upplevelse för alla sinnen med sin innergård fylld med blommor, fontäner och fågelburar. Drinkarna håller hög klass, men är också relativt dyra.

Stränder och väder

Med en årsmedeltemperatur på 18,2 grader är det inte så konstigt att Palma är ett populärt turistmål bland nordeuropéer. Sommarmånaderna är varma och torra (temperaturer runt 35 grader är inte ovanliga), medan årets regnigaste månad är december. Vill man ha sol och bad är tiden maj till slutet av oktober det givna valet att ta ett flyg till Palma Mallorca, men resten av året bjuder också på många soltimmar och jämfört med svenska förhållanden varmt väder. Palmas mest centrala strand är Ca'n Pere Antoni, som börjar redan i närheten av La Seu-katedralen. Denna strand är inte särskilt bred och blir snabbt full under sommaren. Mindre full, och även mer skyddad från vind, är stranden i Ciudad Jardín. Här finns även gott om barer och restauranger, samt uthyrning av allt från strandparasoller till båtar.

Kollektivtrafik

Palmas flygplats ligger ungefär nio kilometer utanför staden. Palmas lokaltrafik EMT förbinder flygplatsen genom linje 1 med centrum och hamnen. En biljett kostar runt tre euro, och kan köpas direkt av busschauffören. Taxi in till centrum går på runt 35 euro. Taxiresan kan även bokas i förhand på nätet, i så fall möter du föraren i taximötesplatsen i mitten av ankomsthallen, belägen intill gate C. För den som vill upptäcka andra delar av ön har TIB tåg och bussar som alla utgår från stationen Estacio Intermodal vid Placa Espanya. Den 27 kilometer långa sträckan mellan Palma och Sollér är förbunden med det privatägda smaltågsbolaget Ferrocarril de Sóller. De gamla tågvagnarna är gjorda i trä och tåget är ett populärt utflyktsmål för såväl turister som infödda.

Annat som är bara att tänka på

I Palma, liksom i resten av Mallorca, pratas mallorkinska - en katalansk dialekt - och spanska. Eftersom Palma varit ett turistmål sedan mitten av 1950-talet klarar man sig också bra på engelska, och ibland även på språk som tyska eller franska. Palma de Mallorca har drygt 400 000 invånare, vilket gör den till Spaniens åttonde största stad. Palma har färjeförbindelser med bland andra Barcelona, Valencia och Ibiza.

Lågprisflyg från städer i Palma Mallorca till Palma Mallorca

Lågprisflyg från utanför Sverige till Palma Mallorca