Latest Update: As of 23.59, Friday 13th March 2020, the Czech Republic will ban entry to all passengers from China,
South Korea, Iran, Italy, Spain, Austria, Germany, the United Kingdom, France, the Netherlands, Switzerland, Sweden,
Norway, Belgium, and Denmark
. Read more>

Information och avbokningar

Länder och restriktioner

Flygbolagen

Information och avbokningar

Är din planerade avresa inom de närmaste två veckorna?

Efter den snabba spridningen av coronaviruset i Europa inför regeringar över hela världen reserestriktioner, vilket resulterar i att flygbolagen ställer in eller ändrar sina flygscheman.

Eftersom vi för närvarande får exceptionellt många samtal ber vi dig att inte kontakta oss per telefon.

Om du behöver information om din kommande resa rekommenderar vi att du följer de officiella råden från Utrikesdepartementets, och att du kontrollerar statusen för ditt flyg på ditt flygbolags eller avreseflygplatsen webbplats.

Vi ber att du inte ringer oss för information: vi kommer att meddela dig via e-post så snart vi får en uppdatering från flygbolaget.

Om du vill avboka eller ändra din bokning kan du skicka en avbokningsbegäran från ditt konto på vår webbplats eller app. Vår kundtjänst kommer att hantera den så snart som möjligt och prioritera de med de närmast förestående avgångarna.

Med tanke på den nuvarande situationen kan det ta längre tid än vanligt för oss att hantera din begäran. Vi påminner vänligen våra kunder om att inte ringa oss för uppdateringar eller information om deras avboknings-, ändrings- eller återbetalningsförfrågningar. Vi kommer att meddela dig via e-post så snart vi har en uppdatering. Alla avbokningar orsakade av coronaviruset kommer att återbetalas i form av en voucher, som du kan använda på din nästa resa med oss. 

Är din planerade avresa mer än två veckor från idag?

För att undvika långa väntetider rekommenderar vi att du inte kontaktar oss per telefon. Vi kommer att kontakta dig, och vi prioriterar de närmast förestående avgångarna. Under tiden, med tanke på att situationen ständigt utvecklas, rekommenderar vi att du regelbundet håller dig informerad om eventuella restriktioner eller avbokningar på Utrikesdepartementets webbplats och på webbsidan för Utrikesdepartementet i det land du ska åka till, samt att kolla statusen för ditt flyg på flygbolagets webbplats.

Information för dig som endast bokat flyg

Om din kommande flygning ställts in kommer vi att kontakta dig direkt så snart som möjligt för att informera dig om dina alternativ. Detta kan antingen vara en återbetalning av din biljett eller en ändring av resdatum. Detta är föremål för de individuella flygbolagens villkor.

Om din kommande flygning inte är inställd, vänligen gå direkt till ditt flygbolags webbplats för att se aktuell policy som gäller för din bokning. Många flygbolag är under rådande omständigheter flexibla med förändringar om du behöver justera dina resplaner. Om din flygning inte ställts in av flygbolaget och du frivilligt väljer att inte resa har du inte rätt till återbetalning av din biljett/dina biljetter.

Avboka din resa

Om du vill avboka av din resa ber vi dig inte ringa vår kundtjänst och att skicka in avbokningsförfrågan från ditt konto på vår webbplats eller via vår app. Vår kundtjänst hanterar det så snart som möjligt och vi prioriterar de närmast förestående avgångarna. Alla avbokningar som härrör från dessa nya riktlinjer kommer att hanteras i enlighet med tillämplig lag. Med tanke på de exceptionella omständigheterna kan hanteringen av dessa fordringar försenas. Vi påminner dig om att inte ringa oss för uppdateringar av dina individuella anspråk och vänta på ytterligare kommunikation via e-post, som vi skickar dig så snart vi har mer information.

Flygbolagen följer noggrant riktlinjerna som utfärdats av berörda regeringar och hälsomyndigheter. Observera att om det inte finns några specifika begränsningar eller inställda flyg till din bokade destination (enligt riktlinjerna utfärdade av berörda myndigheter) kommer din avbokning att behandlas som frivillig och hanteras enligt våra standardvillkor.

Vi övervakar kontinuerligt situationen och publicerar ytterligare uppdateringar på den här sidan.  

Vi ber dig att inte kontakta oss via telefon eftersom vi får väldigt många samtal. Vi kommer att kontakta dig så snart vi har mer uppdateringar om din flygning, och vi prioriterar de närmast förestående avgångarna.


Länder och restriktioner

För att få den senast uppdaterade informationen rekommenderar vi att du går till Utrikesdepartementets webbplats för specifika reseråd för din avsedda destination och allmän vägledning efter utbrottet av coronaviruset (COVID-19).

Vi ber dig att inte kontakta oss via telefon eftersom vi får väldigt många samtal. Vi kommer att kontakta dig så snart vi har mer uppdateringar om din flygning, och vi prioriterar de närmast förestående avgångarna.


Information och uppdateringar från flygbolag

Följande flygbolag har meddelat ändringar av sina flygscheman på grund av de senaste varningarna för coronaviruset. Du hittar mer information i de specifika avsnitten om coronavirus på deras webbplatser, via dessa länkar: