Hantera din bokning

Du kan snabbt hantera dina bokningar direkt från ditt personliga konto. Logga in eller skapa ett konto i sektionen Mitt Bravofly. Du kan lägga till bagage, begära att ändra ett flyg eller avboka resan med ett enkelt klick. Dessutom kommer dina framtida bokningar att gå ännu snabbare.  

Nödvändiga resedokument

Kom ihåg att du måste ha med giltig ID-handling och alla resedokument och visum som krävs för din resa. Mer information finns på: https://www.iatatravelcentre.com.
Vi rekommenderar att du kontaktar ambassaden eller konsulatet för det land som du kommer att besöka, för att försäkra dig om att du följer deras senaste inresevillkor.

Bagage

Bestämmelserna för handbagage och incheckat bagage skiljer sig åt mellan olika flygbolag.
Hitta ditt flygbolag och klicka på motsvarande länk för att kontrollera alla detaljer, inklusive kostnaden för att lägga till bagage.

Normalt sett ingår inte incheckat bagage i lågprisbolagens flygpriser. Vissa flygbolag har introducerat billigare biljettpriser som inte inkluderar incheckat bagage.

Incheckning online

Flygbolagens tjänst för incheckning online gör att du slipper långa incheckningsköer på flygplatsen, och för vissa flygbolag kan du även välja sittplats.

Det är bekvämt med incheckning online eftersom du kan göra allt hemifrån före avresan. Du behöver bara hitta ditt flygbolag och klicka på länken till sidan för incheckning online. Skriv ut ditt boardingkort eller välj att få det skickat direkt till mobilen. Om du inte har något incheckat bagage kan du gå direkt till gaten.

Nedan finns en lista över de största flygbolagen och deras motsvarande länkar. I de fall bolagen inte finns med på listan ber vi dig kolla flygbolagens webbplatser direkt.

Transportvillkor

Flygbolag har allmänna transportvillkor och regler som gäller till exempel bagagebestämmelser, incheckning online och hanteringen av din bokning.
Före bokningstillfället och avresan bör du läsa riktlinjerna för flygbolaget du valt genom att klicka på länken nedan.

Meddelande om skydd av personuppgifter

Meddelande om skydd av personuppgifter: Dina personuppgifter behandlas i enlighet med tillämpligt bolags sekretesspolicy och, om din bokning görs via en bokningssystemleverantör, med dennes sekretesspolicy. Dessa finns tillgängliga på http://www.iatatravelcenter.com/privacy eller direkt från bolagets bokningssystem. Du uppmanas att läsa denna dokumentation som gäller din bokning och specificerar till exempel hur dina personuppgifter samlas in, lagras, används, lämnas ut och överförs.

Om du har bokat flyg med en lågprisbolag, vänligen läs relaterad sekretesspolicy som finns tillgänglig på flygbolagets hemsida.

Vi informerar dig härmed om att vi som resebyrå endast kan sälja biljetter för internationella och/eller inrikesflyg på IATA-medlemsflygbolags vägnar som eller genom de IATA-ackrediterade resebyråerna som tillhör lastminute.com group.

Av ovanstående anledningar kan de IATA-ackrediterade resebyråerna i vissa situationer kommunicera uppgifter som har samlats in om passagerare som finns i bokningen till behöriga myndigheter i de länder som är inkluderade i kundens resväg eller, som en IATA-ackrediterad resebyrå, till International Air Transport Association (IATA) om den lokala lagen och/eller särskilda föreskrifter eller IATA-beslut kräver detta. Här hittar du all information som avser behandling av personuppgifter av våra IATA-ackrediterade resebyråer:

För mer information om listan över förbjudna flygbolag i EU, klicka här.